• 100 gram margarine
  • 110 gram donkerbruine suiker
  • 100 gram blanke amandelen (+20 a 25 voor garneren)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 100 gram glutenvrije bloem
  • 1 ei
  • snufje zout




  1. Neem een keukenmachine en maal de amandelen tot meel
  2. Voeg de margarine,donkerbruine suiker,gemalen amandelen,bakpoeder,ei ,speculaaskruiden en glutenvrije bloem bij één en meng dit tot een glad deeg.
  3. Laat hierna het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  4. Neem een bakplaat en leg daar een bakpapier op.
  5. Maak van je deeg kleine balletjes.
  6. Neem een balletje deeg en duw hierin een hele amandel in en duw het deeg plat (geef het zijn uiteindelijke vorm). Herhaal dit voor alle balletjes.
  7. Verwarm de over voor op 175 graden.
  8. Bak de balletjes (vormen) gedurende 25 minuten.
  9. Laat de amandelspeculaas afkoelen en bewaar deze in een koekentrommel.